10 mei 2022 Netwerk artrose start 1 juni

Orthopedisch chirurgen van het Flevoziekenhuis werken samen met Almeerse huisartsen en fysiotherapeuten binnen het Netwerk Artrose. Dankzij deze samenwerking start de patiënt met heup- en knieartrose met de beste, bewezen beweegtherapie onder begeleiding van een app en zo nodig een fysiotherapeut. De patiënt blijft bij aanhoudende artroseklachten, ondanks dit oefentraject, vanzelfsprekend van harte welkom op de polikliniek Orthopedie. Huisartsen kunnen vanaf 1 juni hun patiënten via een teleconsult aanmelden bij het Netwerk Artrose.

De orthopedisch chirurg beoordeelt de verwijzing en levert een unieke code aan de patiënt voor de app. De patiënt kiest zelf een behandelend fysiotherapeut, op de website netwerkartrose.bnw.nl staan hiertoe geaccrediteerde fysiotherapeut in Almere en omgeving. De begeleiding door de fysiotherapeut is op eigen kosten of wordt vergoed via de aanvullende verzekering. De app wordt kosteloos aangeboden.

Netwerk Artrose is een open netwerk. Gedurende de pilot wordt de zorg geleverd door een vaste groep zorgprofessionals. In de toekomst is het voor fysiotherapeuten en orthopedisch chirurgen mogelijk om hierbij aan te sluiten. Voor vragen en/of aanmeldingen kunt u terecht bij Barry Scholten, bscholten@zorggroep-almere.nl