30 december 2020 Parkeren op parkeerterreinen rondom Flevoziekenhuis verandert per 1 januari 2021

De parkeerterreinen rondom het Flevoziekenhuis zijn eigendom van de gemeente Almere. De gemeente voert per 1 januari 2021 veranderingen door. Op de parkeerterreinen Hennepveld en het Hospitaalterrein (= het niet overdekte deel van de Hospitaalgarage) is de slagboom weg en geldt het ‘straatparkeren’. 

Als u voor een bezoek naar het Flevoziekenhuis komt betekent dit het volgende:

  • U kunt parkeren in de Hospitaalgarage; dit kan vanaf 1 januari 2021 in het overdekte deel, achter een slagboom. U trekt een kaartje en betaalt dit achteraf in een van automaten.

  • U kunt parkeren op het Hospitaalterrein. Dit is het niet-overdekte deel. Let op: de slagboom is hier weg, u krijgt geen parkeerticket meer bij binnenkomst. U moet een parkeerapp gebruiken (zoals Parkmobile, YellowBrick) of vooraf een kaartje kopen in een van de automaten op het terrein.  

  • U kunt uw auto parkeren op het parkeerterrein Hennepveld. Ook hier is de slagboom weg. U betaalt via een parkeerapp, of u haalt vooraf een kaartje uit de automaat. 

Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente. 

Lang parkeren mogelijk voor partners of ouders van patiënten

Het speciale tarief voor partners of ouders van patiënten die langer dan 7 dagen in het ziekenhuis verblijven, blijft bestaan. Zij kunnen een '31 dagen parkeerkaart' kopen bij de Parkeerservice Almere. Deze kost € 50,90.

Om een '31 dagen parkeerkaart' te kopen moet u het volgende doen:

  • haal een formulier op de verpleegafdeling van de patiënt; 
  • vul het formulier in;
  • lever het formulier in bij de Parkeerservice Almere.

Kijk voor meer informatie over opname en bezoek