2 september 2021 Philips start met reparatie slaapapneu-apparaten

Deze zomer werd bekend dat Philips slaapapneu- en beademingsapparaten terugriep vanwege gezondheidsrisico’s. Inmiddels is bekend geworden dat Philips in de loop van september start met reparatie- en vervangingsprogramma van de apparaten.  

Voor welke apparaten is het reparatie- en vervangingsprogramma?
Philips heeft goedkeuring ontvangen van de US Food and Drug Administration (FDA) voor de reparaties van de DreamStation apparaten. Deze reparatie bestaat uit het vervangen van het PE-PUR geluiddempende schuim met een nieuw materiaal. Het gaat om de volgende apparaten: DreamStation CPAP, Auto CPAP; Dream Station Bi-Level PAP; DreamStation ASV; en DreamStation ST, AVAPS apparaten.

Wat betekent dit voor u?
U hoeft verder niets te doen. U ontvangt een oproep voor reparatie- en vervanging via uw leverancier:  voor de meeste patiënten van het Flevoziekenhuis zijn dat Mediq Tefa of Total Care.

Wanneer ontvangt u een oproep van de leveranciers?
Philips probeert om binnen 1 jaar het reparatie- en vervangingsprogramma van deze slaapapneu-apparaten wereldwijd te realiseren. Het bedrijf verwacht dat de reparaties beginnen in de loop van september 2021 starten. 

Heeft u vragen? 
Wij adviseren u de berichtgeving van de leverancier in de gaten te houden. Voor de meeste patiënten van het Flevoziekenhuis zijn dat Total Care of Mediq Tefa. Als u vragen heeft, neem dan contact op met uw leverancier. 

Meer informatie