4 mei 2021 Stichting Ambulance Wens begeleidt COVID-patiënt naar uitvaart vrouw

De heer Smilde, patiënt op de COVID-afdeling, is onlangs zijn vrouw verloren. Ook zij was patiënt op de COVID-afdeling van het Flevoziekenhuis. Omdat hij nog steeds op de COVID-afdeling lag, leek het aanvankelijk erop dat de heer Smilde de uitvaart van zijn eigen vrouw niet zou kunnen bijwonen.

De medewerkers van de COVID-afdeling schakelden daarom de hulp in van Stichting Ambulance Wens. Met hun ondersteuning kon de heer Smilde toch – veilig en verantwoord - de uitvaart van zijn vrouw bijwonen. “Het is een heel droevig verhaal, dat ook de medewerkers van de COVID-afdeling diep heeft geraakt. Ik ben dankbaar dat we dit hebben kunnen doen voor de familie, zodat zij afscheid van elkaar hebben kunnen nemen. We wensen hen heel veel sterkte met dit grote verlies”, aldus Judith Groot , verpleegkundige op de COVID-afdeling.

“De vrijwilligers van Stichting Ambulancewens zijn echt toppers, hun inzet is onbetaalbaar”. Teammanager Elisa Samlal benadrukt dat zij enorm trots is op het verpleegkundig team. “Ook nu hebben zij opnieuw het onmogelijke mogelijk gemaakt. Namens het Flevoziekenhuis wil ik Stichting Ambulance Wens hartelijk bedanken voor de samenwerking!”.

Kijk voor meer informatie over het werk van de stichting op: https://www.ambulancewens.nl/