12 oktober 2020 Update corona: Versneld meer capaciteit voor opvang COVID-patiënten in kliniek

Om het groeiende aantal opnames van COVID-patiënten in de regio goed te kunnen opvangen is vorige week besloten versneld meer capaciteit in de kliniek vrij te maken voor de opvang van COVID-patiënten in de regio. De afdeling Longziekten (GG3) is ingericht als COVID-cohort verpleegafdeling met een capaciteit voor 13 COVID-verdachte patiënten en 15 COVID-bewezen patiënten. Om capaciteit vrij te maken in de kliniek is het OK-programma verder teruggebracht naar 5 OK’s. De spreekuren op de polikliniek gaan (fysiek of digitaal) zoveel mogelijk door, behalve daar waar inzet voor de COVID-zorg dat niet mogelijk maakt. De SEH is inmiddels weer overgegaan tot het in cohort opvangen van patiënten met een verdenking op COVID.

Cohort verpleegafdeling

De afdeling Longziekten heeft met ingang van woensdagmiddag 14.00 uur de reguliere longpatiënten verhuisd naar de afdeling Cardiologie. Op donderdag 8 oktober is de afdeling Longziekten (GG3) ingericht als COVID-cohort verpleegafdeling met een capaciteit voor 13 COVID-verdachte patiënten en 15 COVID-bewezen patiënten.

OK-programma

Om capaciteit vrij te maken in de kliniek wordt het OK-programma verder teruggebracht. Het aantal operatiekamers in bedrijf was al teruggebracht van 9 naar 6. Dit is inmiddels verder teruggebracht naar 5. Er worden dus meer niet-urgente planbare operaties uitgesteld. Patiënten worden daarover tijdig geïnformeerd. Uiteraard is het uitstel van deze operaties voor patiënten, maar ook voor de betrokken zorgverleners te betreuren.

Spreekuren op poliklinieken

De spreekuren op de polikliniek gaan (fysiek of digitaal) zoveel mogelijk door, behalve daar waar inzet voor de COVID-zorg dat niet mogelijk maakt.

SEH in cohort

De SEH is inmiddels weer overgegaan tot het in cohort opvangen van patiënten met een verdenking op COVID.