21 september 2021 Aantal mensen met dementie verdubbelt komende 25 jaar

Vandaag, op Wereld Alzheimer dag, staan we in het Flevoziekenhuis stil bij mensen met dementie. De meest voorkomende vorm van dementie is de ziekte van Alzheimer. Zo’n 300.000 mensen in Nederland hebben dementie en dat aantal verdubbelt de komende 25 jaar. Wat kun je doen om dementie te voorkomen?

Neuroloog Maartje Kester vertelt in de rubriek Medische Zaken van Omroep Flevoland over dementie. “Vaak begint het met geheugenproblemen. Ook jongere mensen kunnen dementie krijgen.”

Patiënten met geheugenproblemen of verdenking van dementie kunnen door de huisarts verwezen worden naar het Geheugencentrum Almere. Hier werken zorgverleners met verschillende vakgebieden samen om mensen met geheugenproblemen en/of een vermoeden van dementie goed te helpen. Patiënten weten zo eerder waar ze aan toe zijn, omdat eerst goed wordt onderzocht welke arts het beste past bij de situatie van de patiënt.

#Dementie #wereldalzheimerdag #GeheugencentrumAlmere #Flevoziekenhuis