15 april 2022 Wereld Dag van de Stem: het stemspreekuur in het Flevoziekenhuis

Op zaterdag 16 april is het Wereld Dag van de Stem. Op deze dag wordt wereldwijd stilgestaan bij de stem. Waarom? Je stem heb je elke dag nodig, je stem hoort bij je en bepaalt ook hoe je overkomt op anderen. Stemproblemen zoals een schorre of minder krachtige stem, kunnen dus heel vervelend zijn!

Stemspreekuur

In niet veel ziekenhuizen in Nederland werkt er ook een logopedist op de poli KNO. In het Flevoziekenhuis is dit gelukkig wel het geval! Bij aanhoudende stemklachten kunnen patiënten terecht bij de polikliniek KNO. De KNO-arts en de logopedist houden daar sámen spreekuur tijdens het stemspreekuur.

Ilona Treuren bij Medische zaken over stemproblemen

Logopedist Ilona Treuren vertelt in de rubriek Medische Zaken bij Omroep Flevoland wat zij samen met de KNO-arts kan betekenen voor mensen met aanhoudende stemproblemen.

Bekijk hier het interview (8 minuten).