17 februari 2022 Zilveren certificaat Milieuthermometer zorg

Het Flevoziekenhuis heeft het zilveren certificaat van de Milieuthermometer zorg behaald. Dat betekent dat we op het gebied van milieu en duurzaamheid weer een belangrijke stap hebben gezet. Eerder behaalden we drie keer ‘brons’ op rij.

Van Brons naar Zilver!

Het Flevoziekenhuis maakte drie jaar geleden de keuze om aan de hand van de Milieuthermometer het onderwerp milieu en duurzaamheid op de kaart te zetten bij het Flevoziekenhuis. Het helpt ons om te voldoen aan wet- en regelgeving en stimuleert om nieuwe stappen te blijven zetten.

Grootste stap: duurzaam inkopen

De grootste stap die we voor ‘zilver’ hebben gezet betreft duurzaam inkopen: duurzaamheid ‘aan de poort’. Duurzaam inkopen is nu verankerd in het inkoopbeleidsplan en daarmee een vast onderdeel van onze inkoop geworden. Op deze manier stimuleren we ook onze leveranciers om mee te denken over slimme milieuvriendelijke werkwijzen en oplossingen. Daarmee verlagen we ook al direct ‘aan de bron’ de hoeveelheid afval. Want als we bijvoorbeeld geen plastic meer in huis halen, hoeven we het ook niet meer af te voeren.