dr. A.G. Vos

Internist-hematoloog

BIG-nummer: 29913487001
Ik vind het belangrijk dat iedere patiƫnt zich gehoord en gezien voelt

"Als 12-jarige wist ik al dat ik dokter wilde worden. Dat ik uiteindelijk als internist-hematoloog aan de slag zou gaan is een keuze die langzamerhand duidelijk werd. Tijdens de studie geneeskunde wist ik dat ik me thuis voelde bij de interne geneeskunde. Ik houd ervan om dingen te begrijpen en uit te zoeken, en hiernaast houd ik van het contact met patiënten. Ik heb uiteindelijk gekozen om hematoloog te worden vanwege het langdurige contact met patiënten. Ik vind het heel mooi om naast patiënten te staan, als het goed met ze gaat, maar juist ook als het moeilijk is. Soms is er geen genezing meer, maar ook dan is het zo mooi om er te kunnen zijn voor elkaar.

De hematologie is een fascinerend vak met zowel goedaardige als kwaadaardige aandoeningen. Verder volgen de nieuwe ontwikkelingen elkaar in rap tempo op en komen er nieuwe behandelingen beschikbaar. Dit alles maakt het voor mij de mooiste specialisatie binnen de interne geneeskunde.

Ik vind het heel belangrijk dat iedere patiënt zich gehoord en gezien voelt, én de beste zorg krijgt. Samenwerking met huisartsen en andere hulpverleners in de eerste lijn, en met collega’s binnen het ziekenhuis vind ik erg belangrijk. Samenwerking komt de zorg aan de patiënt ten goede. Ik voel me thuis in het Flevoziekenhuis omdat het een ambitieus ziekenhuis is met nauwe banden met een academisch centrum. Tegelijk is het kleinschalig genoeg om korte lijntjes te hebben met andere hulpverleners."

Specialisatie of aandachtsgebied

  • hematologie

Opleiding

  • geneeskunde, Universiteit van Utrecht
  • opleiding interne geneeskunde, Diakonessenhuis (Utrecht) en UMC Utrecht
  • hematologie differentiatie, UMC Utrecht

Promotie

"HIV, immune activation and cardiovascular disease"

Ervaring

  • Diakonessenhuis Utrecht
  • UMC Utrecht
  • Antoniusziekenhuis Nieuwegein

Werkzaam in het Flevoziekenhuis sinds

2021

Vos, A.G.