A. Lub

Gynaecoloog

BIG-nummer: 99032154401
Adequate begeleiding van zwangere patiƫnten, dat is het mooiste doel om na te streven

“Verloskunde is een mooi vak. Ik heb daarom na mijn opleiding tot gynaecoloog een fellowship perinatologie gevolgd. Dit heeft mij extra verdieping van de kennis en zorg rond de zieke zwangere vrouw gegeven.  Ik heb extra ervaring opgedaan met het maken van de uitgebreide echo, de GUO. Als er met de echo afwijkingen worden gevonden bij het kind, kan ik de aanstaande moeder, haar partner en ongeboren kind daarbij begeleiden.

De verloskundige zorg in Nederland verandert. Het doel is om de kwaliteit van de verloskundige zorg door betere  samenwerking naar een hoger niveau te brengen waarbij de client; de zwangere met haar ongeboren kind en partner centraal staat. Ik ben inmiddels voorzitter van het verloskundig samenwerkingsverband Preall waarbij we samen met al mijn collega gynaecologen, klinisch verloskundigen, kinderartsen, verloskundigen uit de praktijken in Almere en de kraamcentra de schouders eronder zetten om zo de verloskunde in Almere naar het hoogste peil te brengen. De aanstaande moeder en haar kind staan op de eerste plaats!

Naast verloskunde vind ik de algemene gynaecologie ook heel boeiend. Door de afwisseling van werkzaamheden en de diversiteit aan patiënten blijf ik verloskunde en gynaecologie een leuk boeiende vakken vinden en ga ik elke dag met veel plezier aan het werk!”

Specialisatie of aandachtsgebied

  • verloskunde/perinatologie waaronder ook de diabeteszorg bij zwangeren en geavanceerd ultrageluidonderzoek
  • voorzitter van ons verloskundig samenwerkingsverband Preall

Opleiding

  • opleiding tot arts, VUmc (Amsterdam)
  • opleiding tot gynaecoloog, LUMC (Leiden)
  • fellowship perinatologie, Amsterdam UMC

Ervaring

  • gynaecoloog, Spaarneziekenhuis (Hoofddorp)
  • chef de clinique afdeling gynaecologie/verloskunde, Diakonessenhuis (Utrecht)

Werkzaam in het Flevoziekenhuis sinds

2013