A. van der Spank

Cardioloog

BIG-nummer: 49051693301

Algemeen cardioloog met oog voor bijzondere doelgroepen …


Dokter Van der Spank werkt sinds 2009 in het Flevoziekenhuis. Als algemeen cardioloog richt ze zich op alle onderdelen van het vak. Daarbij heeft ze voor twee dingen extra oog: de beeldvormende onderzoeken, zoals echo’s en CT-scans, en de zogenoemde speciale poli’s. Die zijn er voor groepen patiënten waar extra aandacht voor moet zijn. "Bij hartfalen denken we vaak aan mannen van boven de zestig. Maar andere groepen krijgen vaker last van hun hart, en hebben dan ook nog eens andere klachten. Dat moeten huisartsen én patiënten dan wel herkennen. Daarom heb ik gezorgd voor poli’s voor bijvoorbeeld vrouwen, en mensen met een Hindoestaanse achtergrond.: 

… die zorg op maat levert, op basis van vertrouwen


Van der Spank: "Het goede contact met patiënten vind ik in de eerste plaats heel leuk, maar het is óók het fundament onder mijn werk. Goede zorg begint met aandacht en interesse voor iedere patiënt. En dan niet alleen voor zijn hart of voor zijn ziekte, maar voor de hele mens. Ik kan alleen zorg op maat leveren, als mensen me vertellen wat ze bezighoudt en wat ze graag willen. Daar is vertrouwen voor nodig. Dat opbouwen in een consult van tien, vijftien minuten is soms best lastig. Maar ik vind het vooral een heel mooie uitdaging.

Buiten werktijd focust van Van der Spank zich op haar gezin. Ze heeft een man en drie opgroeiende kinderen, en die vragen – en krijgen – alle aandacht.