B. Blom

Orthopedisch chirurg

BIG-nummer: 99063897101
Gewrichten zijn fascinerend

"Gewrichten zijn fascinerend, vanwege de bouw en de krachten die erin spelen. Ze werken meestal goed, maar er kan ook veel misgaan. Al bij de geboorte, door een val of door slijtage. Ik zie daarom patiënten van alle leeftijden: een baby met heupdysplasie, een sporter met letsel of een oudere met artrose in het heupgewricht. Ik kan veel patiënten door een technische ingreep van hun pijn afhelpen.

De heup is het grootste gewricht, ligt diep en heeft veel spieren. De problemen aan het gewricht kunnen complex zijn. Met kijkoperaties kunnen we al veel doen, een nieuwe heup is niet altijd meteen nodig. Ik bespreek de voor- en nadelen van de mogelijke ingrepen, de patiënt maakt zijn eigen keuze. Een nieuwe heup plaatsen we via de ‘voorste benadering’, een methode die we vrijwel bij iedereen kunnen toepassen.

Ook de enkel is een boeiend én kwetsbaar gewricht. Slijtage, peesproblemen, een trauma oftewel een breuk kunnen het lopen moeilijk maken. Ook bij de enkel kunnen we  met een kijkoperatie veel problemen verhelpen. Lukt dat niet, dan kunnen we met een aangepaste schoen de voetvorm aanpassen en de patiënt weer op de been helpen.

Het moet altijd in één keer goed gaan. Dat houdt een ingreep, ondanks alle ervaring, in zekere zin altijd spannend. Bij een bijzondere ingreep overleggen we in het team wat de beste techniek is.  

Ik kan iemand met een technische ingreep kwaliteit van leven teruggegeven. De glimlach op iemands gezicht, vaak al een dag na de ingreep, doet mij altijd goed. Dat is het mooie aan mijn vak."

Specialisatie of aandachtsgebied

  • heupscopie
  • heupprotheses
  • enkelgewricht en trauma (breuken)
  • kinderorthopedie

Opleiding

  • geneeskunde, UMC Groningen
  • vooropleiding chirurgie, St. Antonius Ziekenhuis (Nieuwegein)

Ervaring

  • aios, afdeling Orthopedie UMC Utrecht en OLVG

Werkzaam in het Flevoziekenhuis sinds

2012

Zorgkaart Nederland

 

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlBlom, B.J. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering