dr. C.J. Aalbers

Reumatoloog

Kijken met een brede blik naar en richten op een goede begeleiding van de patiƫnt

"De reumatologie is een boeiend en breed vakgebied, met veel ontwikkelingen in de afgelopen decennia. Zo zijn er voor vormen van ontstekingsreuma nieuwe behandelmogelijkheden gekomen. Het maakt het vak heel interessant en zorgt ervoor dat we nu voor veel patiënten hun aandoening veel beter kunnen behandelen.

Daarnaast vind ik het mooi dat we kijken naar de patiënt in zijn geheel, zeker als het gaat om systeemziekten of vasculitiden. Het merendeel van onze patiënten heeft een chronische aandoening, waardoor we een langdurige behandelrelatie aangaan. Ik vind het interessant om patiënten voor langere tijd te kunnen volgen en begeleiden. Bij elke patiënt is het weer een uitdaging om tot de meest passende behandeling te komen, afgestemd op de wensen van de patiënt.

Naast de patiëntenzorg op de polikliniek richt ik mij ook op echografie van het bewegingsapparaat en ben ik betrokken bij de opleiding tot reumatoloog (in samenwerking met het Amsterdam UMC). Een aantal jaar geleden ben ik gepromoveerd op onderzoek naar een nieuwe vorm van therapie voor reumatoïde artritis."

Specialisatie of aandachtsgebied

  • algemene reumatologie
  • echografie van het bewegingsapparaat
  • onderwijs en opleiding

Opleiding

  • geneeskunde, Academisch Medisch Centrum / Universiteit van Amsterdam
  • opleiding tot reumatoloog, Amsterdam UMC locatie AMC, Rode Kruis Ziekenhuis (Beverwijk) en Flevoziekenhuis (Almere)

Promotie

‘Local gene therapy for rheumatoid arthritis’ 23-10-2015, Academisch Medisch Centrum / Universiteit van Amsterdam

Werkzaam in het Flevoziekenhuis sinds

2020