D. van der Zwaan

Dermatoloog

BIG-nummer: 79058553401
De afwisseling van patiƫnten van verschillende leeftijden en de breedte van het vakgebied maken dermatologie een prachtig specialisme

"Dermatologie is een ‘kijk vak’. Dat past bij mij, want ik ben een visueel ingesteld persoon. Ik ben ook praktisch en werk graag met mijn handen.
Opereren van spataderen en huidchirurgie voor onder meer het weghalen van huidkanker maakt van de dermatologie ook een pragmatische en dynamische discipline. Een aandachtsgebied van mij is de flebologie oftewel spataderproblemen.

Spataderproblemen en de klachten die spataderen kunnen geven, worden vaak onderschat. De interesse hiervoor werd bij mij al gewekt in mijn periode als arts assistent chirurgie. In de opleiding tot dermatoloog heb ik deze belangstelling kunnen uitbreiden. De operatieve flebologie maakt vooral gebruik van laser of andere technieken waarbij je de spatader van binnenuit kunt verbranden of behandelen onder lokale verdoving. Deze technieken voer ik sinds 2007 wekelijks uit.

Ik leid nu zelf artsen op in de dermatologie en flebologie, zowel in het Flevoziekenhuis als Amsterdam UMC/locatie AMC. Ik participeer vanuit de beroepsvereniging van dermatologen via een landelijke Domeingroep Vaten in richtlijnontwikkeling en kwaliteitsborging van de flebologische zorg in Nederland."

Specialisatie of aandachtsgebied

  • flebologie
  • ulcus cruris

Opleiding

  • geneeskunde, Vrije Universiteit (Amsterdam)
  • opleiding tot dermatoloog, AMC (Amsterdam) en Flevoziekenhuis

Ervaring

  • staflid Amsterdam UMC/ locatie AMC  (2009 - heden)
  • plaatsvervangend opleider, coassistenten opleider/begeleider

Werkzaam in het Flevoziekenhuis sinds

2010