dr. G. Diepenhorst

Chirurg

Het individu voorop

“Het chirurgische vak beoefen ik met veel plezier, mede door de veelzijdigheid van het vak. Het is een resultaatgericht specialisme waarin theoretische kennis vaak net zo belangrijk is als de praktische uitvoering. Het is ook een dynamisch vak, waarin je voortdurend moet schakelen. Binnen deze chirurgische setting vind ik het een mooie uitdaging om juist in moeilijke tijden samen met de patiënt tot een behandelplan te komen wat bij hem of haar past.

Mijn specifieke aandachtsgebied is de oncologische zorg. Dit aandachtsgebied in het bijzonder biedt ruimte om maatwerk te kunnen leveren. Door middel van heldere uitleg over de behandelopties en het bespreken van persoonlijke wensen probeer ik samen met mijn patiënt tot een passend behandelplan te komen. 

Niet alleen de medisch-inhoudelijke aspecten van het vak zijn voor mij als zorgverlener belangrijk. Het Flevoziekenhuis biedt mij een zeer prettige werksfeer met een gemotiveerd, multidisciplinair team. Zowel de alliantie met het Amsterdam UMC als de opleidingssetting zorgt ervoor dat ik als zorgverlener scherp en up-to-date kan blijven en ook zorg kan bieden bij complexe problematiek.”

​Specialisaties

  • oncologische chirurgie
  • chirurgie bij kinderen 
  • liesbreukchirurgie

Opleiding

  • opleiding heelkunde: VUmc (Amsterdam) en Westfriesgasthuis (Hoorn)

Promotie

Experimentele Chirurgie, Amsterdam UMC en Sanquin afdeling Immunopathologie (Amsterdam)

Ervaring

  • chef de Clinique: Noordwest Ziekenhuisgroep locatie Alkmaar

Werkzaam in het Flevoziekenhuis en het Amsterdam UMC

2016