G. Mairuhu

Cardioloog

Wie goed doet, goed ontmoet

“Mijn keuze voor de cardiologie is een gevoelsmatige keuze geweest. Ik vind het waardevol om te zorgen voor patiënten met een probleem van het hart. Maar ook de ratio heeft meegespeeld. De cardiologie is een vakgebied waarin de ontwikkelingen snel gaan en de mogelijkheden tot behandelen nog steeds worden uitgebreid. In het Flevoziekenhuis is er voor beide aspecten volop ruimte. 

Op de polikliniek zie ik patiënten met regelmaat terug en is er veel persoonlijk contact. ‘Wie goed doet, goed ontmoet’ is mijn motto in mijn werk als arts. In de kliniek voer ik hartkatheterisaties en implantaties van  pacemakers en ICD’s uit. In het OLVG in Amsterdam blijf ik ablaties uitvoeren, een behandeling bij hartritmestoornissen. Deze combinatie zorgt voor de inhoudelijke verdieping en het blijven innoveren."

Lees het interview met cardioloog Mairuhu: “Het hart is techniek en gevoel tegelijk

Specialisme of aandachtsgebied

  • Hartritme-  en geleidingsstoornissen (elektrofysiologie en cardiac devices)
  • Hart- en vaatziekten bij diverse etnische groepen

Opleiding

  • Opleiding tot cardioloog, Sint Antoniusziekenhuis (Nieuwegein)

Onderzoek

Onderzoek naar gezondheid en etniciteit bij de afdeling sociale geneeskunde/huisartsgeneeskunde, in samenwerking met de interne geneeskunde/cardiologie,  Amsterdam UMC (o.a. SUSNET, Surinamers in Nederland).

Ervaring

  • Slotervaartziekenhuis/MC Slotervaart
  • OLVG (Amsterdam)

Werkzaam in Flevoziekenhuis sinds

2016