G. Mairuhu

Cardioloog

BIG-nummer: 19053864801

Ervaren cardioloog met oog voor techniek en gevoel …


Als cardioloog en klinisch elektrofysioloog houdt dokter Mairuhu zich bezig met hartritme- en geleidingsstoornissen. Hij werkt sinds 2018 in het Flevoziekenhuis, maar is al meer dan tien jaar specialist. Hij werkte voorheen in het Slotervaartziekenhuis, en werkt nog steeds een dag per week in het OLVG Amsterdam. "Het hart is de motor van je lichaam, en als cardioloog laat ik die motor weer zo goed mogelijk werken. Dat is op zich heel technisch, maar zo’n hart zit altijd in een mens. Hartstoornissen brengen vaak veel emoties mee. Daarmee omgaan hoort ook bij mijn vak."

… die ziet dat goede zorg voor ieder mens verschilt


Persoonlijk contact is belangrijk in het werk van Mairuhu. "Je moet iemand kennen, om de best passende zorg leveren. Omdat ieder mens verschilt. Daarbij spelen ook je culturele of etnische achtergrond een rol. Sommige mensen zijn veel opener dan anderen, en iedereen gaat anders met adviezen om. Ik probeer me daar bewust van te zijn, en er nooit van uit te gaan dat iemand net zo in elkaar steekt als ik."

In zijn vrije tijd houdt Mairuhu van goed eten, drinken en reizen. En vooral: van sporten. Hij loopt elk jaar een marathon, en doet aan zaalvoetbal, boksen en kickboksen. Voor die laatste sporten traint hij alleen maar – een cardioloog neemt geen risico met zijn handen.