dr. J.C. Vroemen

Radioloog

BIG-nummer: 29913454701
Ik haal de meeste voldoening uit fijn patiƫntencontact en goed onderling intercollegiaal overleg

“Al heel vroeg in mijn opleiding geneeskunde werd ik gegrepen door het technische aspect van de radiologie. Het vak wordt nog steeds elke dag leuker, nieuwe ontwikkelingen in de techniek brengen meteen verbeteringen in beeldvorming en bewerking met zich mee.

Als radioloog heb je veel contact met andere specialisten in het ziekenhuis. Beeldvorming speelt een centrale rol bij diagnose, behandeling en follow-up van verschillende ziekten. De grootste uitdaging in mijn vak vind ik patiënten geruststellen en goed uitleg geven, zodat zij weten waarom en wat er gaat gebeuren, bij bijvoorbeeld een CT- of echogeleide punctie. Als mammaradioloog ben je vaak de eerste arts die iets kan zeggen over een knobbel in de borst. Ik vind het fijn als ik daarin het verschil kan maken met tijd en juiste aandacht. In het Flevoziekenhuis is de mammapoli ontzettend goed georganiseerd, en ik zet graag dat extra stapje voor de patiënt.

Ik ben ook geïnteresseerd in het grotere geheel: het optimaliseren van onze manier van zorg verlenen, onderwijs geven, gebruik maken van de meest moderne apparatuur, implementeren van AI en een stukje vitaliteit op de werkvloer. Alles met maar één hoger doel: mensen beter maken.”

Specialisatie of aandachtsgebied

  • mammadiagnostiek (borstkanker en benigne aandoeningen van de borst)
  • abdominale radiologie

Opleiding

  • geneeskunde, Universiteit van Amsterdam
  • promotieonderzoek, Columbia University New York en Universiteit van Amsterdam
  • opleiding Radiologie, OLVG, Amsterdam UMC, Antoni van Leeuwenhoek

Promotie

3D imaging in corrective osteotomy of the distal radius

Ervaring

  • mammaradioloog en fellow abdominale radiologie, Meander Medisch Centrum

Werkzaam in het Flevoziekenhuis sinds

2021

Vroemen, J.C.