dr. J. Zeegelaar

Dermatoloog

BIG-nummer: 09035666401
Interesse voor alle aspecten van de donkere huid

“Ik ben in de volle breedte als dermatoloog in het Amsterdam UMC (AMC) opgeleid. Mijn aandachtsgebieden zijn de donkere huid en tropische ziekten. Tijdens mijn opleiding verbleef ik enkele maanden in Suriname. Ik heb daar veel ervaring opgedaan met de donkere huid. In die periode ben ik gestart met wetenschappelijk onderzoek naar tropische zweren. In 2008 ben ik hierop aan de universiteit van Amsterdam gepromoveerd. 

De dermatologie heeft zich de laatste 20 jaar met de komst van nieuwe, moderne medicijnen, de toenemende vraag om huidchirurgische en spataderingrepen sterk ontwikkeld. De afdeling Dermatologie in het Flevoziekenhuis is in die ontwikkeling meegegaan. Naast de medische aspecten stel ik een goede verstandhouding met mijn patiënten zeer op prijs. Ik probeer zo goed mogelijk te luisteren en samen met mijn patiënten tot een behandelplan te komen.

Sinds 2005 worden in het Flevoziekenhuis dermatologen opgeleid. Ik ben perifeer opleider. We verzorgen de opleiding in samenwerking met Amsterdam UMC.

Op dit moment ben ik nog actief in de werkgroep Tropische Dermatologie en de domeingroep huidinfecties van onze beroepsvereniging. Daarnaast ben ik vicevoorzitter van de stichting Bethesda Suriname. Deze stichting richt zich op hulp aan mensen in Suriname met een handicap, met prioriteit voor hen die als gevolg van lepra gehandicapt zijn. Ik voel mij als dermatoloog met name betrokken bij mensen met lepra en hoop via projecten die wij in Suriname financieren een bijdrage te kunnen leveren aan de verbetering van de levenstandaard van deze mensen, die vaak onder zeer armoedige omstandigheden leven.”

Specialisatie of aandachtsgebied

  • tropische ziekten
  • de donkere huid

Opleiding

  • geneeskunde, Universiteit van Amsterdam
  • opleiding tot dermatoloog, Amsterdam UMC

Promotie

“Some aspects of Tropical ulcerating diseases”

Ervaring

  • arts in de tropen

Werkzaam in het Flevoziekenhuis sinds

1999