K. de Blok

Internist-intensivist-nefroloog

BIG-nummer: 29020024501
Het is belangrijk er te zijn voor patiƫnten en familie

“Ik ben geboeid door de combinatie van de specialisaties. De intensive care vraagt alles van mij over de behandeling van acute levensbedreigende ziekten. Nierziekten en dialyse verlangen meer het chronische aspect in zorg en begeleiding door mij. Daarmee vind ik als internist in beide verschillende domeinen uitermate veel voldoening. En in beide is het erg belangrijk er te zijn voor je patiënten en hun familie. Uitleg en begeleiding vragen geduld en tijd, en dat moet je als behandelaar zo organiseren dat je aan de wens kunt voldoen.

Ik zoek altijd naar mogelijkheden om zorg te verbeteren en waar mogelijk inhoudelijk te innoveren. Zo geeft het thema van de afdeling Nefrologie ‘u dialyseert thuis, tenzij ...’ aan dat in principe iedereen thuis de dialysebehandeling zou moeten kunnen krijgen. De organisatie rondom deze verplaatsing van complexe dialysezorg naar thuis vraagt veel van het team en de techniek. Wij geven maximaal invulling aan het thema van de afdeling, tot grote tevredenheid van de patiënten, en daar gaat het immers om. 

De mogelijkheden die op een Intensive Care geboden kunnen worden, bepalen in niet geringe mate welke zorg er in een ziekenhuis geleverd kan worden. Telkens blijven wij als IC ons afvragen : wat willen we minimaal en wat willen we niet. Het antwoord hierop verandert in de loop van de jaren, waarbij wij steeds op zoek blijven naar onze kansen op zorgvernieuwing en verdieping.”

Specialisatie(s)

  • intensive care zorg
  • nierziekten
  • dialyse

Opleiding

  • interne geneeskunde, AMC (Amsterdam)
  • intensive care geneeskunde, AMC (Amsterdam)
  • nefrologie, AMC (Amsterdam)

Werkzaam in Flevoziekenhuis sinds

1998