dr. K. Vos

Reumatoloog

BIG-nummer: 59027752601
Door tijdig te starten met efficiƫnte medicatie kunnen we gewrichtsschade voorkomen

“In de laatste fase van mijn artsenopleiding in het AMC raakte ik geïnteresseerd in de immunologie, zeker nadat ik in die periode onderzoek verrichtte in Boston. Als dienstplichtig militair-arts deed ik in het AMC onderzoek naar de ziekte van Lyme. Deze ervaringen pasten goed bij de keuze voor de reumatologie.

Ik ben sinds 2002 verbonden aan het Amsterdam UMC (locatie AMC), waar ik patiëntenzorg verricht en betrokken ben bij wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. Sinds 2011 werk ik ook met veel plezier in het Flevoziekenhuis.

Mijn interesses liggen vooral bij de reumatologische auto-immuunziekten zoals reumatoïde artritis, SLE en aanverwante aandoeningen en de zogenaamde biologicals (TNF-blokkers, B- cel en  T-celremmers  en IL-6 remmers)  en de JAK-remmers. De laatste jaren is ons vakgebied sterk veranderd. Door het gebruik van zeer efficiënte middelen zijn diverse reumatologische diagnosen nu zo onder controle te krijgen dat gewrichtsschade kan worden voorkomen. Ook verschijnselen zoals pijn en moeheid worden door deze middelen gunstig beïnvloed.

Onze afdeling werkt nauw samen met de afdeling Klinische Immunologie en Reumatologie van het Amsterdam UMC, AMC.”

Specialisatie of aandachtsgebied

  • reumatologische auto-immuunziekten zoals reumatoïde artritis, SLE en aanverwante aandoeningen en de zogenaamde biologicals (TNF-blokkers, B- en T-celremmers en IL-6 remmers )

Opleiding

  • voorpleiding interne geneeskunde, OLVG (Amsterdam)
  • opleiding tot reumatoloog, LUMC (Leiden)
  • promotie onderzoek, LUMC (Leiden)

Promotie

Onderzoek naar de genetische achtergrond van reumatoïde artritis

Ervaring

  • reumatoloog, Jan van Breemen instituut (Reade) en OLVG (Amsterdam)
  • reumatoloog, afdeling Klinische Immunologie en Reumatologie, Amsterdam UMC

Werkzaam in het Flevoziekenhuis sinds

2011