M. Bakker

Kinderarts

BIG-nummer: 49061901901
Kinderen kunnen goed vertellen wat er aan de hand is

“Kindergeneeskunde is een breed vak, je blijft alles tegenkomen. Van prematuren van 30 weken tot kleuters met cardiale klachten en pubers met vermoeidheidsproblemen of astma. Juist als een kind erg ziek is en ik niet meteen weet wat er aan de hand is, voel ik me uitgedaagd. Waarom is dit kind zo ziek? Ik wil ontdekken wat er speelt om het kind beter te kunnen maken.

Ik probeer heel dicht bij het kind te staan, letterlijk en figuurlijk. Dat begint al als ik ze ophaal in de wachtkamer. Ik zak door mijn knieën en geef ze een hand. Hoe gaat het? Ouders begroet ik pas daarna. Zij reageren daar soms even verbaasd op, maar zien snel het effect en de logica. Voor mij maakt het niet uit of een kind 3 of 13 jaar is. Het gaat om hen, ik praat met hen. Kinderen kunnen heel  goed vertellen wat er aan de hand is. Ook dat kan ouders verbazen.

Kindercardiologie heeft binnen de kindergeneeskunde mijn speciale belangstelling. We kunnen kinderen met cardiologische problemen nu behandelen in Almere. Ik heb daarnaast hele korte lijntjes met de kindercardiologen. Deze specialisatie verdiept mijn werk.”

Lees het intrview met kinderarts Bakker "Kinderen kunnen goed vertellen wat er aan de hand is"

Specialisatie of aandachtsgebied

  • kindercardiologie

Opleiding

  • opleiding tot kinderarts, Amsterdam UMC
  • opleidingstraject kindercardiologie, Amsterdam UMC

Ervaring

  • kinderarts in Bonaire (2015 – 2017)
  • kinderarts/opleiding tot Cardex kinderarts in VUmc/Amsterdam UMC

Werkzaam in het Flevoziekenhuis sinds

2017