M. Kortz

Cardioloog

BIG-nummer: 59022201501

Breed geïnteresseerde cardioloog, die graag een stap extra zet …


Dokter Kortz is algemeen cardioloog met een brede interesse. Hij heeft veel plezier in zijn werk, vindt het een voorrecht dat hij mag doen wat hij doet. Vandaar dat hij aanvullende diploma’s haalde in hartritmestoornissen, voorzitter is van de maatschap cardiologie, en lid van de calamiteitencommissie van het Flevoziekenhuis. Kortz is een doorzetter, die zijn patiënten echt wil helpen. "Houdt iemand klachten? Dan gaan we samen een stap verder. En als dat onmogelijk is, bespreken we wat dat betekent. Zo weten we wat we van elkaar kunnen verwachten."

… en altijd samen optrekt met zijn patiënten


Goed luisteren naar de patiënt, zodat hij zijn hele klacht kan vertellen. Dat is voor Kortz essentieel. "Vervolgens kijken we: wat is belangrijk voor je? Wat wil je nog? En hoe gaan we dat bereiken? Een deel van de patiënten die zijn doorverwezen door de huisarts, heeft uiteindelijk niets aan het hart, maar loopt wel het risico op een aandoening. Daar praat ik over met hen. Wat heb je al gedaan om te stoppen met roken? Hoeveel beweeg je? Zo help ik mensen om ziekte te voorkómen."

Kortz is sportief en sociaal ingesteld: marathons lopen, wielrennen, skiën. Hij is getrouwd en heeft studerende kinderen. Zijn vrienden uit zijn eigen studententijd ziet hij nog regelmatig.