dr. M. Lensvelt

Chirurg

BIG-nummer: 69064448101
Het beste van twee werelden

“Voor mij was de keuze voor de vaatchirurgie al vroeg in mijn opleiding duidelijk. Het mooie van de vaatchirurgie vind ik dat het nog steeds volop in ontwikkeling is. De vaatchirurgie zoals we die tegenwoordig kennen, lijkt in niets meer op de vaatchirurgie van vroeger.
Als jonge, moderne vaatchirurg ben ik uitgebreid endovasculair opgeleid. De nieuwe minimaal invasieve (endovasculaire) technieken zijn dan ook mijn passie. Ik hoop binnen het Flevoziekenhuis de toepassing van deze technieken uit te kunnen gaan bouwen. Vooral de gecombineerde ingrepen van chirurgie met bijvoorbeeld een dotterbehandeling (hybride ingreep) en een goede samenwerking met de interventieradiologie betekenen voor de patiënt het beste van twee werelden.” 

Ik ben zowel in het Amsterdam UMC als het Flevoziekenhuis werkzaam. Voor mij als chirurg betekent ook dit het beste van twee werelden, maar ook voor patiënten. Daarom wil ik de samenwerking tussen beide klinieken verder verbeteren. Zo krijgt iedere patiënt de zorg die hij of zij nodig heeft, maar behoudt wel de eigen specialist.” 

Specialisme of aandachtsgebied

  • vaatchirurgie, arterieel en veneus
  • shuntchirurgie, niertransplantaties

Opleiding

  • opleiding geneeskunde, Radboud Universiteit ( Nijmegen)
  • opleiding heelkunde, Radboud UMC (Nijmegen)
  • opleiding vaatchirurgie, Rijnstate ziekenhuis ( Arnhem)

Promotie

‘Endovascular treatment for occlusive disease of the SFA’ (UMCG Groningen)

Ervaring

  • fellow vaatchirurgie, Amphia ziekenhuis (Breda)

Werkzaam in het Flevoziekenhuis en het Amsterdam UMC

2016