dr. M.W. Mundt

MDL-arts

Zorg is veel breder dan de ziekte

“Het specialisme maag-, darm- en leverziekten is volop in beweging. We hebben als MDL- arts steeds meer mogelijkheden om patiënten te behandelen. De combinatie van poliklinische zorg (bij patiënten met acute problemen of bij begeleiding en behandeling van chronische ziekten) en endoscopische behandelingen maakt dit specialisme voor mij zo interessant. Ik probeer iedere dag met passie en kunde ‘mijn’ patiënten de best mogelijke zorg en begeleiding te geven.

Naast mijn functie als MDL-arts ben ik in 2012 ook voorzitter van de vakgroep MDL geworden. Tevens heb ik als MDL-arts (in opdracht van het RIVM) aan de opbouw en start van het bevolkingsonderzoek darmkanker in Nederland mogen werken. Een fantastische  ervaring! Kwaliteit van zorg heeft mij altijd beziggehouden. Binnen het Flevoziekenhuis ben ik enkele jaren voorzitter geweest van de medische incidenten commissie (MIP). Sinds mei 2019 ben ik beëdigd lid van de landelijke geschillencommissie die een deel van de klachten in de zorg in Nederland onderzoekt en behandelt.

Voordat ik MDL-arts was heb ik een wetenschappelijke promotie afgerond. Mede door deze ervaring probeer ik zo veel mogelijk te participeren in wetenschappelijk onderzoek en mijn bijdrage aan zorgverbetering te leveren.”

Lees het interview met MDL-arts Mundt: "Ik weet van elke patiënt het verloop van de ziekte"

Specialisatie of aandachtsgebied

  • inflammatoire darmziektes (ziekte van Crohn en colitis ulcerosa)
  • geavanceerde endoscopie
  • mdl oncologie
  • darmmotiliteit

Opleiding

  • opleiding tot arts, UMC Utrecht
  • opleiding tot MDL-arts, Meander MC (Amersfoort), UMC Utrecht en St. Antonius ziekenhuis (Nieuwegein)

Promotie

Assessment of gastric accommodation and gastric emptying using 3D and Duplex ultrasonography (2007)

Werkzaam in het Flevoziekenhuis sinds

2010