dr. M. Willems

Chirurg

BIG-nummer: 39046526301
De vaatchirurgie is een prachtig, veelzijdig én gespecialiseerd vak

“Binnen de moderne vaatchirurgie zijn we meer afwachtend geworden dan vroeger. Er wordt dus minder geopereerd en de operaties die we uitvoeren zijn minder groot (zoals een dotter behandeling in plaats van een operatie). Ik ben ervan overtuigd dat dit de patiënt ten goede komt. Er wordt preciezer afgewogen of een behandeling wel nuttig is en of de nadelen opwegen tegen de voordelen. Dit houdt ook in dat we in de spreekkamer veel uitleg geven aan patiënten, en gezamenlijk beslissingen moeten nemen met patiënten. Het vak bestaat dus zeker niet uit alleen opereren of dotteren. Ook het coachen van patiënten is onderdeel van ons werk.

Sinds 2009 werken we met de chirurgen van het Flevoziekenhuis en het Amsterdam UMC, locatie AMC in een zogenoemde alliantie. We besluiten met elkaar welke behandeling het beste waar kan plaatsvinden. Zo doen we de aorta-chirurgie niet meer in het Flevoziekenhuis maar in het Amsterdam UMC, locatie AMC. Deze operatie wordt dan vaak wel gewoon uitgevoerd door de eigen vaatchirurg uit het Flevoziekenhuis. De vervolgafspraken vinden allemaal weer in het Flevoziekenhuis plaats. Zowel voor de chirurgen als voor de patiënten is deze manier van werken fijn.

De combinatie van werken in het Flevoziekenhuis én in het Amsterdam UMC maakt dat ik mij nog meer in het vak kan verdiepen en betrokken blijf bij de meer complexe behandelingen. Het opleiden van jongere collega’s tot goede chirurgen houdt me scherp en up to date.”

Specialisatie of aandachtsgebied

  • vaatchirurgie

Opleiding

  • geneeskunde, Erasmus Universiteit (Rotterdam)
  • opleiding Heelkunde, Atrium Medisch Centrum (Heerlen) en Maastricht Universitair Medisch Centrum
  • voortgezette opleiding tot Vaatchirurgie, Radboud Universitair Centrum (Nijmegen)

Werkzaam in het Flevoziekenhuis en Amsterdam UMC/locatie AMC sinds

2009