dr. N. Bijsterveld

Cardioloog

BIG-nummer: 19049210901

Pragmatisch cardioloog die snel een vertrouwensband opbouwt …


Dokter Bijsterveld is sinds 2009 cardioloog in het Flevoziekenhuis. Hij houdt zich vooral bezig met patiënten die pacemakers en Implanteerbare Cardioverter Defibrillator (ICD’s) nodig hebben. "Als cardioloog heb ik met iedere patiënt echt contact. Je spreekt ze allemaal, en volgt elkaar vaak jaren. Dat vind ik prettig." In de spreekkamer is Bijsterveld duidelijk en eerlijk. Daardoor bouwt hij snel een vertrouwensband op, met veel verschillende typen mensen. Net als mijn collega’s. Die heldere, persoonlijke aanpak zie ik terug in ons hele ziekenhuis. Dat maakt de samenwerking ook sterker."

… en sámen met patiënten tot het beste resultaat komt


Als het even kan, bepalen Bijsterveld en zijn patiënten samen hoe een behandeling er precies uit komt te zien. "Sommige mensen willen liever dat de dokter een beslissing neemt, maar daar wil ik nooit van uitgaan. Daarom vraag ik áltijd wat een patiënt belangrijk vindt. Dat kan ook, omdat er in mijn vak veel wegen naar Rome leiden. Als een patiënt goed begrijpt wat er aan de hand is, en waarom we bepaalde behandelingen kiezen, is het resultaat op lange termijn ook vaak beter."

Buiten werktijd is Bijsterveld een fanatiek sporter. Meedoen aan de halve triatlon van Almere was voor hem een hoogtepunt. Dankzij de start en finish vlakbij het ziekenhuis, en vooral: de juichende collega’s en patiënten.