dr. N. Horrée

Gynaecoloog

BIG-nummer: 99061862001
Goede zorg leveren doe je samen

“Als gynaecoloog houd ik me bezig met een bijzonder gebied van het vrouwelijk lichaam. Sommige vrouwen voelen zich er onzeker over en voelen schaamte. Het is belangrijk om hen een gevoel van veiligheid te geven. Bij angst is uitleg en geruststelling heel belangrijk. Ik geef heldere informatie, dan weet de patiënt waar zij aan toe is.

U kunt mij op de polikliniek tegenkomen als u bijvoorbeeld last van uw menstruatie heeft. Menstruatieklachten kunnen vele oorzaken hebben, zoals een poliep of vleesboom of bijvoorbeeld een hormonale oorzaak. Vaak tobben vrouwen er al jaren mee. Ik maak een plan met verschillende opties. Vrouwen zijn blij te weten waar ze aan toe zijn en nemen hun eigen beslissing.

Binnen de gynaecologie hou ik mij onder meer bezig met de verrichtingen op de POK, onze operatiekamer op de polikliniek. We doen steeds meer kleine gynaecologische behandelingen op de polikliniek. Ik doe hier bijvoorbeeld de hysteroscopie, een kijkbuisoperatie in de baarmoeder, via de vagina. Andere verrichtingen zijn het nemen van een biopt van de schaamlippen, het verwijderen van genitale wratten en bijvoorbeeld het plaatsen of verwijderen van Implanon (een anticonceptiestaafje in de arm). Ook het dichtbranden van de baarmoeder bij hevige menstruaties (de Novasure behandeling) doen we nu op de polikliniek. Het team op de behandelkamer is goed op elkaar ingespeeld, dat merk je.

De apparatuur waarmee wij werken wordt steeds kleiner en dat geeft minder pijn voor de vrouw. We kunnen steeds meer doen met minder pijnstilling en sneller herstel. Voorheen was een patiënt voor een deel van deze behandelingen een hele dag in het ziekenhuis. Dat vind ik nou echt verbetering van de zorg. Het is fijn om patiënten in korte tijd te kunnen behandelen en van klachten af te helpen. ‘Oh was dit alles?’, dat hoor ik vaak.

U kunt mij ook tegenkomen op het Menopauzespreekuur. Menopauzeklachten zouden erbij horen, je mag er niet over klagen. Maar goed luisteren naar de klachten is juist heel belangrijk. Uitleg over wat er gebeurt in je lichaam en dat dat normaal is, kan een deel van de vrouwen helpen. Er valt een last van ze af. Bij anderen is een behandeling, met of zonder hormonen, een keuze.

Ook zorg ik, samen met ons team, voor de zwangeren. Ik hou van de verloskunde omdat het een emotioneel vak is. Zwanger zijn en een kindje krijgen, het zijn live-events. Ik mag als arts onderdeel zijn van een belangrijke periode in iemands leven en een bijdrage leveren aan een zo goed mogelijke ervaring. Ook als het lastig of verdrietig is.

De patiënt staat voor mij op nummer 1. Daarom is het fijn om in een leuk, goed samenwerkend team te werken. Iedereen wil de beste zorg leveren en is bereid om een stapje extra te zetten als dat nodig is. We zijn allround gynaecoloog, maar hebben ieder onze eigen aandachtsgebieden. Zo hebben we veel kennis in huis en leveren up-to-date zorg.

Ik ga voldaan naar huis als ik iemand een stap verder heb kunnen brengen. Ik zie er naar uit u te ontmoeten.”

Specialisatie of aandachtsgebied

  • verloskunde
  • hysteroscopie en menstruatieklachten
  • menopauze

Opleiding

  • opleiding tot arts, Rijksuniversiteit Groningen (coschappen en wetenschappelijk onderzoek deels in Curaçao)
  • opleiding tot gynaecoloog, St. Antonius Ziekenhuis (Nieuwegein), Universitair Medisch Centrum Utrecht (waaronder het Wilhelmina Kinder Ziekenhuis) en het St. Elisabeth Ziekenhuis (Tilburg)

Promotie

Onderzoek naar baarmoederslijmvlieskanker (2007)

Werkzaam in het Flevoziekenhuis sinds

2014