dr. R.Ch. Mallant-Hent

MDL-arts

Ik wil mijn wetenschappelijke bagage gebruiken om samen met mijn patiƫnten tot een praktisch haalbaar plan te komen

“Binnen de maag-, darm-, leverziekten heb je de mogelijkheid om zelf diagnostische en therapeutische onderzoeken te verrichten. Voor mij was dát de reden me in dit specialisme te verdiepen. Het geeft de mogelijkheid om eerst op de polikliniek met de patiënten van gedachten te wisselen over hun klachten, dan onderzoek te doen naar de onderliggende oorzaak en met die uitslagen samen een behandelplan te maken. Zo streef ik ernaar, zeker met de patiënten die ik langer op de poli begeleid, zoals bij chronische inflammatoire ziekte als ziekte van Crohn en colitis ulcerosa, een op hen toegespitst beleid te voeren.

Naast mijn klinische taken ben ik binnen onze afdeling hoofdverantwoordelijk voor de opleiding van arts-assistenten in opleiding tot MDL-arts. Daarnaast ben ik lid van het slokdarmresearchteam van Amsterdam UMC. Deze onderzoeksgroep stelt zich ten doel om de kwaliteit en effectiviteit van controles en behandeling  bij patiënten met een Barrett slokdarm te optimaliseren. Daar lever ik met veel plezier mijn bijdrage aan.

Binnen het Flevoziekenhuis ben ik verantwoordelijk voor de organisatie van het bevolkingsonderzoek naar darmkanker. Ik ben er trots op dat we samen een goed lopende organisatie van het bevolkingsonderzoek hebben neergezet, waar kwalitatief hoogstaande zorg wordt geleverd en waar de patiënt zich veilig voelt.”

Specialisatie of aandachtsgebied

  • inflammatoire darmziektes (darmziektes op basis van ontstekingen, zoals de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa)
  • coeliakie
  • barrett
  • therapeutische endoscopieën

Opleiding

  • opleiding tot MDL-arts, St Lucas Andreas Ziekenhuis Amsterdam (nu OLVG West) en VUmc (nu Amsterdam UMC, locatie VUmc)

Promotie

Promotieonderzoek naar de opsporing van factoren die een rol spelen bij het ontstaan van inflammatoire darmziekten als de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa (2005)

Werkzaam in het Flevoziekenhuis sinds

2005