W. Jansen

Cardioloog - elektrofysioloog

BIG-nummer: 79049209801

Gespecialiseerd elektrofysioloog  …


Dokter Jansen is cardioloog-elektrofysioloog. Hij behandelt hartritmestoornissen en stoornissen in de prikkelgeleiding van het hart. Bijvoorbeeld met de implantatie en controle van (hartfalen)pacemakers en ICD’s. Jansen heeft hiervoor Europese en Amerikaanse accreditaties. "Goede cardiologie is voor mij in eerste instantie je vak verstaan. Dat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen, en dat je het ziektebeeld van elke patiënt goed kent."

die de tijd neemt voor goede uitleg


"Voor patiënten zijn implantaties vaak spannende ingrepen. Logisch ook. Maar die spanning moet geen angst worden. Ik neem veel tijd voor uitleg. Dat maakt mij soms wel lang van stof. Ik vind het belangrijk om informatie op een begrijpelijke manier over te brengen op mijn patiënten. Zodat ze weten wat ze hebben, en wat er gedaan kan worden. En het thuis ook echt kan bezinken."

Jansen is getrouwd (zijn vrouw is ook arts), en heeft twee zonen. Hij houdt van sporten. Vroeger was hij skileraar, tegenwoordig geeft hij alleen tijdens vakanties les. Daarnaast doet hij aan hardlopen en judo. Ook speelt hij gitaar en piano.