Ziek zijn en in een ziekenhuis verblijven vraagt enorm veel van patiënten, zowel geestelijk als lichamelijk. Om te herstellen en op krachten te blijven is het daarom belangrijk dat patiënten goed en eiwitrijk eten. Het nieuwe voedingsconcept helpt daarbij. Voldoende eiwitten zijn belangrijk voor het behouden van de spier(massa) en daarmee de conditie. Dit zorgt voor een betere afweer, minder kans op infecties en het krijgen van wonden. En zorgt ervoor dat patiënten eerder naar huis kunnen. De afdeling Orthopedie is gestart met het nieuwe voedingsconcept, de andere verpleegafdelingen volgen deze zomer.
Naast een sneller herstel draagt het nieuwe concept ook bij aan een meer gastvrije beleving binnen het ziekenhuis. Patiënten hebben meer keuzevrijheid en krijgen ook de mogelijkheid om tegen een kleine vergoeding samen met partner of familie te eten. Patiënten eten vaak beter als ze samen eten. Omdat het belangrijk is om meer te bewegen, worden patiënten gestimuleerd om aan tafel te eten, als dit mogelijk is. De gerechten worden elke dag vers in onze eigen keuken bereid.
Meer keuzevrijheid
Met Zorg met smaak hebben patiënten veel meer keuze in welke gerechten en tussendoortjes ze willen eten. Ze hebben ook meer keuze in wanneer ze willen eten en met wie. Het is heel belangrijk dat patiënten zelf hun eetmoment kunnen bepalen. Vlak na het gebruik van medicatie of na een behandeling heeft een patiënt wellicht geen zin om direct te eten, maar misschien een uur later wel. Of na sommige medicatie moet je juist wel direct eten. Met het nieuwe concept kunnen we dus veel meer rekening houden met de wensen en de behandeling van de patiënt.