Zorgverlenersportaal

Om de samenwerking tussen de zorg in de eerste en tweede lijn te optimaliseren hebben wij het Zorgverlenersportaal (ZVP) ontwikkeld. Hierin vindt u laboratoriumuitslagen, radiologieverslagen en microbiologie-uitslagen van uw patiënten. Uitslagen uit zowel de eerste als tweede lijn zijn in één overzicht beschikbaar en u kunt direct het verloop zien. 

Toestemming

Een patiënt moet expliciet toestemming geven voor inzage in zijn of haar gegevens. Wanneer een patiënt ermee akkoord gaat dat u als huisarts de uitslagen van onderzoeken door Saltro of het Flevoziekenhuis kunt inzien via het Zorgverlenersportaal, dan legt u deze toestemming vast. Hoe dit werkt leest u in de handleiding van het portaal.

Toegang

Het ZVP is beschikbaar via Medicom. Voor Zorggroep Almere en de meeste vrijgevestigde huisartsenpraktijken geldt dat nieuwe huisartsen direct een account krijgen en daarmee ook toegang hebben tot het zorgverlenersportaal. 

Huisartsen van Zorggroep Almere kunnen met vragen over toegang tot en gebruik van het portaal contact opnemen met de afdeling Applicatiebeheer van Zorggroep Almere. Vrijgevestigde huisartsen kunnen contact opnemen met Olaf Grimbergen of Pieternel Katsikanis, applicatiebeheerders van het Zorgverlenersportaal bij het Flevoziekenhuis. Zij zijn bereikbaar via cab@flevoziekenhuis.nl of 036 868 93 56  of via 036 868 98 57.

Meer informatie

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met de afdeling CAB (centraal applicatiebeheer) van het Flevoziekenhuis: Pieternel Katsikanis of Olaf Grimbergen, via telefoonnummer 036 868 88 32.