Beroepsoriƫnterende stages

Het Flevoziekenhuis wil leerlingen van het basis- en middelbaar onderwijs graag informeren over de mogelijkheden van het werken in de zorg en hen helpen bij het maken van een bewuste en kansrijke keuze voor een beroep in de zorg. Samen met verschillende organisaties en onderwijsinstellingen organiseren wij in ons ziekenhuis elk jaar diverse activiteiten om leerlingen kennis te laten maken met beroepen in de zorg. De leerlingen krijgen op deze manier een realistisch beeld van de beroepen en werkvelden in de zorg en de toekomstmogelijkheden. Tijdens de beroepenoriëntatie kunnen leerlingen actief meedoen aan verschillende activiteiten.
 
Vanwege corona verzorgt het Flevoziekenhuis op dit moment geen beroepsoriënterende stages.

Basisscholen en VMBO (basis-kader)

Bliksemstages JINC

Leerlingen uit groep 7 en 8 en de onderbouw van het vmbo hebben vaak geen idee wat ze kunnen en willen worden. Als je niet weet wat er te koop is, kan je ook niet kiezen! Daarom laten we graag zien welke beroepen er allemaal zijn in de zorg. Speciaal voor deze leerlingen organiseren wij samen met JINC eens per jaar ‘bliksemstages’. Leerlingen maken kennis met een aantal beroepen in de zorg en steken ook echt ‘de handen uit de mouwen’.

VMBO (gemengde en theoretische leerweg)

Almere on stage

Eenmaal per jaar organiseert het Flevoziekenhuis Almere on Stage, een 'doe-dag' voor 2e en 3e jaars leerlingen van het vmbo (gemengde en theoretische leerweg). Leerlingen maken via verschillende activiteiten en workshops kennis met diverse afdelingen en beroepen binnen het ziekenhuis.

HAVO/VWO

Helden in de zorg

Twee keer per jaar (in het voor- en najaar) organiseert het Flevoziekenhuis een ‘Helden in de zorg' experience. Gedurende de dag doorlopen de leerlingen verschillende ‘zorgpaden’. Een zorgpad is een route die je als patiënt in het ziekenhuis doorloopt, bijvoorbeeld bij een beenbreuk of bij heftige buikpijn. Wij laten je in de experience kennismaken met verschillende beroepen die een rol spelen in deze route. Naast rondleidingen over verschillende afdelingen van het ziekenhuis kun je deelnemen aan allerlei activiteiten.