Helden in de zorg experience

Twee keer per jaar wordt de 'Helden in de zorg' experience georganiseerd in het Flevoziekenhuis. De experience is speciaal voor leerlingen van de middelbare school die een profiel of vervolgopleiding moeten kiezen. Het evenement is bedoeld om leerlingen kennis te laten maken met allerlei beroepen binnen de zorg. 

Zorgpaden

Voor de 'Helden in de zorg' experience kun je kiezen uit een van de 3 zorgpaden. Een zorgpad is de route die je als patiënt in het ziekenhuis doorloopt als je bijvoorbeeld je been breekt of als je chronische nierproblemen hebt. We laten je op deze dag kennismaken met de verschillende beroepen die een rol spelen op deze routes. Ook worden er voor havo-vwo leerlingen die geneeskunde willen gaan studeren masterclasses gehouden.

Onderdeel van de zorgpaden en masterclasses zijn ook allerlei verschillende activiteiten. Denk aan het aanleggen van gips, het inbrengen van een sonde in een oefenpop, het prikken in een prikarm of het klaarmaken van een patiënt voor de operatie kamer. 

Helden in de zorg 2020

De eerstvolgende 'Helden in de zorg' experience is op woensdag 18 maart van 8:45 - 14:15 uur.  Als je geïnteresseerd bent in een van de onderstaande zorgpaden of masterclasses, dan kun je je inschrijven via school of via heldenindezorg@flevoziekenhuis.nl. Inschrijven kan tot en met vrijdag 13 maart.

Zorgpaden

Zorgpad 1: Bij dit zorgpad volg je meneer Kwast. Hij is tijdens het schilderen van een 2 meter hoge ladder gevallen. Meneer Kwast heeft pijn in zijn been en bekken en is niet goed aanspreekbaar. In dit zorgpad maak je onder andere kennis met de volgende beroepen: Spoedeisende hulp (SEH) verpleegkundige, radiodiagnostisch laborant, apothekersassistent van de Ziekenhuisapotheek, de ziekenhuishygiënist en gipsverbandmeester.

Zorgpad 2: Bij dit zorgpad volg je een middelbare scholier die een scooterongeluk heeft gehad. De scholier zat op de scooter te appen en zag daardoor de bus niet aankomen. De bus raakt de scholier waardoor de scholier op de grond valt. Omstanders bellen de ambulance, de scholier is bij kennis maar kan niet opstaan omdat hij last heeft van zijn been. In dit zorgpad maak je onder andere kennis met de volgende beroepen: verpleegkundige op dagbehandeling, anesthesiemedewerker en operatie assistent, recovery verpleegkundige, laborant binnen het laboratorium en fysiotherapeut.

Zorgpad 3: Bij dit zorgpad volg je een jongen van 18 jaar die wordt opgenomen omdat hij ernstige buikpijn heeft na een avondje stappen. Tijdens het avondje stappen heeft hij heel veel alcohol gedronken. Daarnaast heeft hij een chronische nierziekte, waarvoor hij 3 keer per week moet dialyseren door middel van een shunt. Bij opname blijkt dat de jongen ook ondervoed is, waarvoor de diëtiste in consult komt. Tijdens opname gaat de shunt voor de dialyse dichtzitten waardoor er een nieuwe katheter moet worden geplaatst. Bij het plaatsen van deze katheter wordt een klaplong geprikt. Dit zorgpad is geschikt voor mensen die graag verpleegkundige, gespecialiseerd verpleegkundige of diëtiste willen worden. Je krijgt te maken met de verpleegkundige werkzaam op de long en MDL afdeling, dialyseverpleegkundige, en endoscopie verpleegkundige

Masterclasses

Masterclass 1: deze Masterclass staat in het teken van Verloskunde.

Masterclass 2: bij deze Masterclass leer je reanimeren. 

Masterclass 3: tijdens deze Masterclass leer je hoe je moet hechten. 

Voorgaande edities van de ‘Helden in de zorg’ experience

Het Flevoziekenhuis vindt het belangrijk om scholieren uit Almere en omgeving een goed beeld te geven van de vele beroepen die er binnen een ziekenhuis zijn. We hopen je op deze manier te helpen bij het maken van een studie- en beroepskeuze. Het is ondertussen de 4e keer dat de 'Helden in de zorg' experience wordt georganiseerd.

Helden in de zorg 2018

Bekijk hier het filmpje over de eerste Helden in de Zorg experience van 14 maart 2018.