E. Damsma

Diëtist

“Sinds ik als diëtist werk, begeleid ik op de polikliniek diabetespatiënten die insulineafhankelijk zijn. Ik heb mij hierin gespecialiseerd door het volgen van drie post-hbo-cursussen op het gebied van voeding en diabetes. Door middel van het tellen van de koolhydraten en het gebruik van de insuline-koolhydraatratio probeer ik een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de bloedglucoseregulatie van mijn patiënten. Je kunt je voedingsgewoontes niet in één dag aanpassen. Ik adviseer patiënten dan ook om er de tijd voor te nemen.

Hiernaast werk ik ook als diëtist op de verpleegafdeling Neurologie. Hier begeleid ik patiënten die bijvoorbeeld slikproblemen hebben na een doorgemaakte CVA (beroerte). De combinatie kliniek en polikliniek bevalt goed. Op deze manier begeleid ik twee heel verschillende patiëntengroepen.”

Specialisme(n) en aandachtsgebied

  • Diabetes en neurologie.

Opleiding en ervaring

  • 1984 – 1988 Voeding en Diëtetiek (Groningen)
  • 1988 – 1996 diëtist in diverse ziekenhuizen.

Werkzaam in het Flevoziekenhuis sinds

1996

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.