Nefrologie

Het specialisme Nefrologie van het Flevoziekenhuis houdt zich bezig met nieraandoeningen. Dit zijn aandoeningen waardoor de nier(en) schade oplopen, zoals nierontstekingen en cystenieren. Een nefroloog is een arts die gespecialiseerd is in de oorzaken en het behandelen van nierschade. Op onze polikliniek kunnen patiënten terecht met acute en chronische nierschade.  
Als u een nierziekte heeft, wordt u behandeld met medicijnen of dialyse. Daarnaast is goede voeding een onmisbaar onderdeel van de totale behandeling. Dialysebehandelingen vinden plaats in het Dialysecentrum Flevoziekenhuis in Almere of Lelystad en in sommige gevallen thuis in uw vertrouwde omgeving. U kunt ook bij ons terecht voor de voorbereiding van een transplantatie. Als gevolg van een nieraandoening kunt u ook andere ziekteverschijnselen hebben, zoals een hoge bloeddruk. De nefroloog behandelt ook deze ziekteverschijnselen.

Thuisdialyse

Om het eigen levensritme en activiteiten vast te houden, biedt het Dialysecentrum als dat kan thuisdialyse. Benieuwd of thuisdialyse iets voor u is?

Lees verder