Cardiologie

We onderzoeken en behandelen mensen met een hartaandoening …
Heeft u een hartaandoening? Dan wordt u geholpen op de afdeling Cardiologie. Daar onderzoeken en behandelen we mensen met bijvoorbeeld pijn op de borst, vernauwing van de kransslagaders, afwijkingen aan de hartkleppen, hartritmestoornissen of hartspierziekte. We zijn gespecialiseerd in behandelingen met pacemakers en implanteerbare cardioverter defibrillators (ICD’s).

… en helpen ook voorbij de ingreep te kijken
Hartziektes zijn vaak chronisch. Ook na een medische ingreep hebben ze nog gevolgen voor uw leven. Bijvoorbeeld omdat u aan een andere leefstijl moet wennen, of bepaalde activiteiten niet meer kunt doen. Daar focussen we in de behandeling  al op. Wat ís een gezonde leefstijl eigenlijk? En hoe zorgt u dat uw hart weer zo sterk mogelijk wordt? Zo leert u leven met uw ziekte.

Dat doen we samen met u …
Welke opties voor operaties, behandelingen of medicatie het beste bij u passen, bepalen we samen. Daarom vinden we persoonlijk contact en oprechte aandacht belangrijk. Als het even kan, ziet u bij ieder bezoek dezelfde dokter. Maar ook als dat een keer niet kan, bent u in goede handen. De afdeling Cardiologie heeft een klein, hecht team met korte lijnen. We kennen u. En we vinden het belangrijk dat u altijd bij ons terecht kunt met uw zorgen. Dus heeft u het idee dat het niet goed gaat? Bel ons gerust. Voor spoedgevallen is 24/7 een van onze cardiologen bereikbaar. 

Lees verder

 

Hulpmiddel bij hartritmestoornis

Het Flevoziekenhuis heeft een centrum waar patiënten met een gevaarlijk hartritmestoornis worden behandeld met een implanteerbare cardioverter defibrillator (ICD). Hiermee kan een hartstilstand worden voorkomen. 

Lees verder

Nieuws over de afdeling