Hematologie

Coronavirus informatiebrief 

Het coronavirus breidt zich verder uit over Nederland. Als een patiënt met kanker het virus krijgt, kan de patiënt zieker worden dan een gezond persoon. Wij doen er alles aan om onze patiënten zo goed en veilig mogelijk door deze periode heen te helpen. Lees hier de informatiebrief voor oncologiepatiënten.

De afdeling  

De afdeling Hematologie van het Flevoziekenhuis onderzoekt en behandelt aandoeningen aan het bloed, het beenmerg, de lymfeklieren en het afweersysteem. U kunt bij ons terecht voor de behandeling van diverse vormen van bloedarmoede en andere goedaardige bloedcelafwijkingen. Ook zijn onze hematologen gespecialiseerd in bepaalde vormen van kanker, zoals leukemie, lymfeklierkanker, beenmergkanker en de voorstadia daarvan.

Voor minder voorkomende ziekten werken wij nauw samen met het Amsterdam UMC. Dit betekent dat een aantal hematologen zowel in het Flevoziekenhuis als het Amsterdam UMC werkt. Door deze samenwerking kan uw hematoloog u bijvoorbeeld direct gemakkelijker doorverwijzen zonder dat u in het Amsterdam UMC ‘opnieuw moet starten’. Ook bent u verzekerd van de meest actuele behandeling of onderzoeken.

De afdeling Hematologie is een deelspecialisme van Interne Geneeskunde.

 

Regionale samenwerking: goed voor de wetenschap, goed voor dokters en voor patiënten

Hematologen van het Flevoziekenhuis  en Amsterdam UMC zijn enthousiast over hun intensieve regionale samenwerking in het wetenschappelijk onderzoek. “Die levert ons het beste uit twee werelden op.”

Lees verder