Radiologie

De afdeling Radiologie van het Flevoziekenhuis verzorgt verschillende soorten onderzoek. Onze radiologen maken gebruik van de volgende technieken om weefsels en organen van het lichaam zichtbaar te maken: röntgenstralen (skeletfoto’s, doorlichten, mammografie, CT-scan), geluidsgolven (echografie), magnetische velden, radiogolven (MRI-scan) en radioactieve stoffen (Nucleaire geneeskunde). Deze foto’s en/of filmpjes zijn voor huisartsen en specialisten een belangrijk hulpmiddel voor het stellen van een diagnose.
U kunt bij ons ook terecht voor behandelingen met behulp van deze technieken. Bijvoorbeeld voor het leegzuigen van een vochtblaasje, het schoonmaken van een ontstekingsholte (abcesdrainage) of het openen van verstopte bloedvaten (dotteren, plaatsen van stents). Voor het opvragen van radiologische beelden op CD kunt u dit formulier invullen. 
 
 
 
 
 

Contact

036 868 87 43

08.30 - 12.00 uur en
13.00 - 16.30 uur

Hartonderzoeken met CT-scanner

Het hart en de kransslagaders kunnen in beeld worden gebracht via de zogenaamde CT-Cardiac onderzoeken. Dit is een zeer moderne techniek om het hart te onderzoeken en vernauwingen van de kransslagaders op te sporen. De nieuwe methode is minder risicovol voor patiënten, minder belastend en gaat bovendien sneller.

Lees verder

Actueel