Radiologie

De afdeling Radiologie van het Flevoziekenhuis verzorgt verschillende soorten onderzoek. Onze radiologen maken gebruik van de volgende technieken om weefsels en organen van het lichaam zichtbaar te maken: röntgenstralen (skeletfoto’s, doorlichten, mammografie, CT-scan), geluidsgolven (echografie), magnetische velden, radiogolven (MRI-scan). Deze foto’s en/of filmpjes zijn voor huisartsen en specialisten een belangrijk hulpmiddel voor het stellen van een diagnose.
U kunt bij ons ook terecht voor behandelingen met behulp van deze technieken. Bijvoorbeeld voor het leegzuigen van een vochtblaasje, het schoonmaken van een ontstekingsholte (abcesdrainage) of het openen van verstopte bloedvaten (dotteren, plaatsen van stents).
 

Hartonderzoeken met CT-scanner

Het hart en de kransslagaders kunnen in beeld worden gebracht via de zogenaamde CT-Cardiac onderzoeken. Dit is een zeer moderne techniek om het hart te onderzoeken en vernauwingen van de kransslagaders op te sporen. De nieuwe methode is minder risicovol voor patiënten, minder belastend en gaat bovendien sneller.

Lees verder

Actueel