Oncologisch centrum

Coronavirus informatiebrief 

Mensen met kanker kunnen zieker worden van het coronavirus. Wij doen er alles aan om u zo goed en veilig mogelijk door deze periode heen te helpen. Lees hier de informatiebrief voor oncologiepatiënten.

De afdeling 

Het Oncologisch centrum van het Flevoziekenhuis is een samenwerking tussen deskundige medisch specialisten van verschillende afdelingen, zoals Hematologie.  Zij bespreken samen wat de beste behandeling is voor patiënten met kanker. U kunt bij ons terecht voor veel oncologische onderzoeken en behandelingen in alle fasen van uw hele behandeltraject. Onze medisch specialisten hebben veel kennis van de meest voorkomende vormen van kanker: borstkanker, darmkanker, longkanker en huidkanker. Voor andere, minder voorkomende vormen van kanker werken wij samen met het Amsterdam UMC

Tijdens en na uw behandeling

Wanneer u te horen krijgt dat u mogelijk kanker heeft, wilt u zo snel mogelijk weten waar u aan toe bent. Het Oncologisch Centrum doet er alles aan om u zo goed mogelijk te begeleiden en te ondersteunen tijdens deze vaak onzekere periode. Daarnaast kunt u ook ondersteuning krijgen bij de verwerking en het omgaan met kanker.

Als de oncologische behandeling klaar is kunt u zich aanmelden voor de oncologische revalidatie onder begeleiding van een fysiotherapeut om weer aan te sterken. 

IKNL 

Artsen en verpleegkundigen in het ziekenhuis leggen gegevens van patienten vast in een medisch dossier. Dit moet volgens de wet. Een aantal gegevens uit het medisch dossier van patiëntenmet kanker wordt opgenomen in de Nederlandse Kankerregistratie (NKR). Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) beheert deze databank. De gegevens in de NKR geven inzicht in het verbeteren van de zorg voor mensen met kanker. 

Behandeling van kanker op academisch niveau

Wij hebben een unieke, intensieve samenwerking met het Amsterdam UMC. Een aantal specialisten werkt zowel in het Flevoziekenhuis als in het Amsterdam UMC. Hierin onderscheiden wij ons van omliggende ziekenhuizen. 

Lees verder